25 липня
Дякуємо Богу та захисникам України за спокій у громаді. Бачимо ворог не полишає спроб обстрілів. У неділю ППО збили ракети в одній із сусідніх областей – на Хмельниччині. Тож маємо бути уважними та реагувати на повітряні тривоги.

Сьогодні поховали Героя в с. Радча. Захищаючи рідну землю на московсько-українській війні, загинув воїн Іван Шептур. Також попрощались з захисником у с. Крихівці. Загинув Герой – Анатолій Степанов. Вічна пам’ять і слава Героям. Щирі співчуття рідним та близьким. Я від імені громади намагаюсь бути на усіх похованнях та підтримувати… Також завтра відбудуться поховання. Війна триває, несемо чергові втрати.

Не забуваємо підтримувати захисників. Нагадую, в Івано-Франківську працює Логістичний центр. Є можливість БЕЗКОШТОВНО передати посилки для своїх друзів чи родичів на фронт Щотижня – новий напрямок. На цей раз збір на Запорізький і Донецький напрямки. Приносити посилки можна до п’ятниці, 29 липня, до 16:00 на вул. Грушевського, 21 (вхід посередині – ГО “Спілка волонтерів Прикарпаття”). Деталі – за телефоном: 0968715364.

Нагадую, що до 27 липня в Івано-Франківському Підземному Переході Ваґабундо триває благодійна виставка бойових трофеїв 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. До речі, на потреби наших воїнів там збирають кошти. Організаторам дякую за ініціативу. А всіх запрошую долучатись та потоптатись по формі московитів!

Вихідними в громаді відбулось багато благодійних заходів на підтримку ЗСУ. Дуже важливо не втомлюватись допомагати. Фінансово чи фізично. Лише разом ми переможемо!

Нагадую, що цього тижня передаємо нашим військовим бус і пікап. Ми маємо допомагати нашим захисникам, адже там потреби є завжди. Особливо в транспорті. Нагадую, що в нас діє благодійний фонд “Моє місто Івано-Франківськ”. За благодійні кошти ми купляємо та надсилаємо необхідні речі за потребами. Кровоспинні, турнікети, генератори й т.п.

Вчора у храмі Святих Володимира та Ольги була річниця освячення храму. Рік тому Владика Володимир Війтишин освятив цей величний храм, і вчора з нагоди парафіяльного празника та річниці освячення храму відслужив Архієрейську Божественну Літургію. Молитва – це теж зброя. Вона допоможе в нашій перемозі.

Вчора громадськість обурила ситуація, що мала місце на Вічевому майдані. Де на дитячому святі згадували музикантів країни агресора. Одразу після звернень, туди направились інспектори Муніципальної інспекції. Організатори пояснили ситуацію в себе на сторінці. Я підтримую усі заходи в місті, але не такі, де звучить російська мова, російський контент. Організатори дали пояснення.

Нагадую, що в громаді працюють програми підтримки: родин загиблих, яким виплачуємо по 100 тис. гривень, а також пораненим – 10 тис. грн, дітям військовослужбовців до дня народження (500 грн до 18 років). А також людям “золотого віку” та людям з інвалідністю 1 і 2 груп. Постійно про це інформую на своїй сторінці. Але нагадую, що можуть бути затримки з виплатами. Важливо в цей важкий час допомагати своїм.

Також в громаді триває ремонт доріг. Можливо не все так, як хотілося. Але я вдячний комунальникам, що робиться проїзд, що робиться розмітка. Робимо поточні ремонти. Треба, щоб мешканці міста і гості міста відчували, що тут робиться порядок.

Бажаю усім міцного здоров’я, перемоги, мирного неба.

21 липня
📽Оперативна інформація станом на 21 липня 2022 року
Запис: https://cutt.ly/mL2JzB3

Дякуємо Богу та ЗСУ за спокій у нашій громаді.

📌На жаль маємо чергові втрати. Маємо загиблого Героя з Івано-Франківська. Завтра відбудеться поховання.

📌Сьогодні на виконкомі передав сім‘ї Крепченка Сергія Олександровича орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Родина Героя переїхала до Івано-Франківська і прийняла рішення жити в нашому місті. Загиблого нагороджено Указом Президента України від 13 квітня 2022 року. Це непоправна втрата. Низький уклін та вічна пам’ять!

📌Сьогодні вчергове прийняли рішення про виділення допомоги з міського бюджету. Ще 379 людей “золотого віку” (70+ років), 26 діток військовослужбовців, а також для 74 людей з інвалідністю 1 та 2 груп отримали кошти.

📌Також затвердили нову програму виплат допомоги пораненим захисникам з Івано-Франківської громади, що отримали бойові поранення у зоні бойових дій. Місто виплачуватиме по 10 тисяч гривень. Це наш невеликий внесок громади в подяку тим хлопцям, які захищають незалежність нашої держави.

📌Нагадую, що мешканці Івано-Франківської громади можуть подавати заявки на отримання грошової допомоги ПІСЛЯ ТОГО, як їм виповниться 70 та більше років. Ще в місті діє програма допомог для дітей військовослужбовців Івано-Франківської громади до дня народження (віком до 18 років).
А ще наголошую, що у нас діє міська програма допомоги для осіб з інвалідністю. Виплачуємо ОДНОРАЗОВУ допомогу у розмірі 500 грн мешканцям Івано-Франківської громади та ВПО, які мають інвалідність І та ІІ груп.

📌Також хочу нагадати, що також триває роздача продуктових наборів для громади. І продовжуємо цю справу досі.
Отримати набори можуть ЖИТЕЛІ Івано-Франківської ГРОМАДИ:
Люди з інвалідністю 1 та 2 групи
Діти з інвалідністю
Люди «золотого віку» 70+, чия пенсія станом на 1 січня 2022 року не перевищувала 3 000 грн.
Щоб отримати продуктовий пакуночок звертайтеся в Департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради, що на вул. Грушевського, 29 (каб.1)

📌Місто продовжує підтримувати наш Логістичний центр. Він зараз активно працює. Посилки, які ви хочете передати для своїх друзів чи родичів на фронт можете відправити БЕЗКОШТОВНО. На цей раз збір на Запорізький і Донецький напрямки.
Приносити посилки можна до 29 липня до 16:00 на вул. Михайла Грушевського, 21 (вхід посередині – ГО “Спілка волонтерів Прикарпаття”).
☎ Деталі – за телефоном: 0968715364

📌Оглянув, як триває ремонт на вул. Симона Петлюри та Мазепи. Є проїзні дороги, які дуже сильно зношуються. Тому треба підсилювати їх, робити поточний ремонт. Звісно, що є проблеми, що казначейство не пропускає кошти. Але місто має бути чистим, впорядкованим, ми маємо давати проїзд автомобілям.

📌Також у вівторок провели оперативну нараду у селі Радча. Важливим питанням на порядку денному було про роботу споруд цивільного захисту. В підсумку дав низку доручень, які мають бути виконані.

📌А ще вкотре акцентував на темі розкопок в місті та підняттю люків на дорогах. Якщо ми не можемо зараз проводити капітальні ремонти, то це не означає, що місто не повинно бути впорядкованим.

📌Також вдалося провести асфальтування заїзду до підприємства УТОС, де працюють люди з вадами зору. Раніше, до війни, вдалося зробити благоустрій на території підприємства. Інша ділянка – в районі світлофору, поруч заправки ОККО. Також асфальтуємо вул. Тисменицьку в Микитинцях біля ВПУ №21 та на вул. Мазепи.

📌Нагадую, що до 27 липня в Івано-Франківському Підземному Переході Ваґабундо триває благодійна виставка ексклюзивних артефактів, які привезені просто з поля бою. Це бойові трофеї 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. До речі, на потреби наших воїнів там збирають кошти. Організаторам дякую за ініціативу. А всіх запрошую долучатись.

📌А ще беру участь ще в одній цікавій ініціативі «Медіа-кава». Її мета допомога воїнам. Адже, зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу бійцям Сил спеціальних операцій ЗСУ. Деталі тут:https://cutt.ly/eL2LfNh

Віримо в ЗСУ, працюємо для перемоги! Слава Україні! 🇺🇦

18 липня
Дякуємо Богу та захисникам за спокій у громаді. Все ж всі ми мусимо пам’ятати про те, що небезпека нікуди не зникла. І тому наполегливо прошу реагувати на сигнали повітряної тривоги та ховатися в безпечні місця. Адже найголовніше – вберегти власне життя.

ПРО СПРАВИ В ГРОМАДІ:

☑️ Насамперед хочу сказати про нову виплату. Прийняли рішення про виплату допомоги пораненим захисникам з Івано-Франківської громади, що отримали бойові поранення у зоні бойових дій. Вирішили, що місто виплачуватиме по 10 тисяч гривень. Про перелік необхідних документів повідомлю згодом. Ви знаєте, що дітки військовослужбоців отримують кошти до дня народження, також люди «золотого віку» та люди з інвалідністю І-ІІ груп. Працюємо, щоб розвивались такі програми.

☑️ Продовжуємо програму для дітей в яких хтось із батьків загинув на війні, а також дітей учасників бойових дій. Зокрема, позавчора 45 дітей цих категорій поїхали до міста Рибніка, а вчора близько ста дітей вирушило до польського міста Кошалін. Ці поїздки тривають два тижні. Дякуємо нашим польським партнерам, містам-побратимам. Працюємо над розширенням кількості міст. На жаль, зараз проблема в тому, що держава не видає посвідчення УБД. Тому опрацьовуємо механізм, щоб брати й дітей тих військовослужбоців, які зараз на фронті та ще не отримали посвідчення. Наша молодь – це цвіт нації. Це наше майбутнє! Ми маємо берегти їхнє дитинство… Бажаємо діткам щасливої дороги та гарного відпочинку!

☑️ Також 16 липня був день проголошення Декларації про державний суверенітет України. Цей доленосний документ став дорожньою картою на шляху до набуття Незалежності З того часу пройшло 32 роки… Та сьогодні на всіх фронтах ми боремося за ці принципи. Зі зброєю в руках захищаємо їх від російських окупантів. І обов’язково захистимо та відстоїмо наше гідне й незалежне майбутнє!

☑️ Дякую Івано-Франківському центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, який на вихідних організував пізнавальну історично-краєзнавчу мандрівку в урочище Дем’янів Лаз. Саме тут можна дізнатися історію нашого краю. Дем’янів Лаз дуже нагадує події, які відбуваються по всій Україні. Адже, ви знаєте, що на цьому місті представниками радянської системи було розстріляно сотні українців. А зараз рашисти продовжують страшні злочини. На жаль, ці моменти повторюються зараз.

☑️ Також вчора в Івано-Франківську відбувся благодійний концерт “На ріках Вавилонських” у костелі Христа Царя. Виступав камерний хор “Воскресіння”.
Це був дуже хороший захід. Окрім того, що була нагода послухати справді величне виконання творів української духовної музики (з 16 ст. і до сучасності), також на концерті тривав збір коштів на ЗСУ. Дякую о. Владиславу, Володимиру Рудницькому та Хору Воскресіння.

☑️ На днях, в Івано-Франківськ до храму Преображення Господнього, що в мікрорайоні Пасічна, прибула мандрівна фігура Фатімської Матері Божої. Ця непересічна подія зібрала багато вірян в щирих молитвах. Та всі ми зараз просимо одного – миру в Україні. Перебування фігури Фатімської Богородиці в соборі завершилось вчора Божественною Літургією й молебнем, які очолив Владика Володимир Війтишин.

☑️ Відсьогодні відновлюємо курси української мови. Як і раніше вони будуть безкоштовними. Навчання проходитиме у Ліцеї №7 (вул. Грушевського, 16). Вчителі допоможуть подолати мовний бар’єр та заповнять лексичні та граматичні прогалини. Попередня реєстрація обовʼязкова. За посиланням: https://bit.ly/3PuE64X До слова, попередні курси з української мови, які тривали з березня до червня пройшли 456 слухачів (20 груп).

☑️ Отримую багато запитань щодо навчального року. Рішення про початок нового навчального року буде приймати ОВА, зважаючи на ситуацію. Чи це буде звичне навчання, чи це буде онлайн, або буде змішана система – поки не маємо точного рішення. Та ми проводимо підготовку у навчальних закладах. Насамперед дуже важливо, щоб в закладах були створені всі системи безпеки для дітей на випадок повітряної тривоги.
Вважаю, що більш доречним з 1 вересня буде онлайн навчання. Але буде рішення ОВА.
Наразі у нашій громаді 10 шкіл і 11 садків поки не готові до очного навчання. Вони не можуть приймати дітей з різних причин: у закладі немає укриття, немає необхідних конструкцій стін. Працюємо разом з надзвичайниками, щоб змінити цю ситуацію. Крім того, зараз важливо зрозуміти, яка кількість дітей може відвідувати навчальні заклади, адже є батьки, котрі не готові віддати дітей на навчання.

Ще раз наголошую – жодних коштів з батьків на укриття збирати не потрібно. Якщо є такі факти – будемо розбиратися.
Крім того, по школах проводимо опитування. Нам важливо знати, яка кількість дітей хоче відвідувати навчання онлайн чи в очному форматі. Щоб підготуватися до навчального процесу.

☑️ На жаль навіть на заході країни зустрічаються непоодинокі випадки колабораціонізму. Днями управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області повідомило про поплічницю колаборанта, яка вела в соцмережах антиукраїнську агітацію. І робила це під різними псевдонімами. Викрили її в Івано-Франківську. Вона була офіційним редактором у мережі пропагандистів, створеній відомим на Херсонщині антиукраїнським діячем Кирилом Стремоусовим. Суд призначив їй покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

☑️ Хочу нагадати, якщо ви викрили людину, яка:
– Бере участь у бойових діях на боці росії;
– Закликає до повалення незалежності нашої країни та її територіальної цілісності;
– Здає стратегічно важливі локації, місцевих підприємців, підриває довіру до місцевої влади чи допомагає окупантам;
– Організовує вибори на тимчасово окупованих територіях;
– Публічно заперечує збройну агресію рф.
Негайно повідомляйте про них у чатбот від Мінцифри https://t.me/evorog_bot. Адже такі люди – це державні зрадники.

☑️ На завершення прошу продовжувати підтримувати наших захисників, волонтери ти та донатити. Нагадаю діє Благодійний фонд «Мій Івано-Франківськ», кошти з якого ми спрямовуємо на допомогу нашим воїнам. За цей тиждень придбали футболки, білизну та шкарпетки для наших військових. Також вони отримали такі необхідні для себе пінні губки для умивання. А також наші підрозділи отримали закуплені господарські товари: пальники, кувалди, захисне покриття, системи збереження енергії. Та розхідні матеріали, які допомагають облаштовувати бойові позиції.

Реквізити:
(гривні)
БО БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД МОЄ МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
ЄДРПОУ 44028580
АТ КБ “Приватбанк”
№ UA273366770000026003052570586

(долар)
БФ МОЄ МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК БО
IBAN UA953366770000026009052589140
JSC CB “PRIVATBANK” 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT PBANUA2X

(євро)
БФ МОЄ МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК БО
IBAN UA 693366770000026007052561740
JSC CB “PRIVATBANK” 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT PBANUA2X

(злоті)
БФ МОЄ МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК БО
IBAN UA753366770000026003052564387
JSC CB “PRIVATBANK” 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT PBANUA2X

(фунти стерлінгів)
БФ МОЄ МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК БО
IBAN UA303366770000026002052560575
JSC CB “PRIVATBANK” 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT PBANUA2X

Все буде добре. Ми переможемо. Слава Україні!

 

14 липня
📽Оперативна інформація станом на 14 липня 2022 року

Дякуємо Богу та ЗСУ за спокій в громаді. Але всім нагадую – не варто втрачати пильність. І кожен день підтверджує цю тезу. На жаль сьогодні маємо ще одну трагедію у Вінниці. Відбулось влучання ворожих ракет по центру Вінниці. Є багато жертв та поранених. Сьогоднішня трагедія у Вінниці, так як попередня трагедія в Кременчуці та інших містах показали, що ми маємо бути максимально обачними, аби вберегти життя. Тому що йде московсько-українська війна. І вона йде на знищення українців.
Хочу наголосити, що будь-яке мирне українське місто, не залежно, де воно знаходиться, має реагувати на повітряні тривоги.

☑️Вчора я повернувся з поїздки, їздив з колегами у Запорізькому напрямі. Провідали нашу територіальну оборону, привезли їм необхідне спорядження. А також нагороди: медалі «за честь і звитягу» і іменні годинники. Дякую хлопцям і дівчатам, які сьогодні служать і тримають мирне небо над нами.
Вважаю, що сьогодні кожен особисто має докладати зусиль для того, щоб підтримувати наших бійців волонтерством, добрим словом, навіть тими медалями, щоб хлопці відчували підтримку з тилу. Я був зі своїм заступником Русланом Гайдою. Хлопці у хорошому, бойовому настрої.

☑️Також нагадую, в нас діє Логістичний центр. Щотижня ми відправляємо посилки для військових на фронт. Цього тижня проводиться збір на Донецький та Харківський напрямки. Маєте родичів чи друзів, котрим хочете передати посилку – це можна зробити на вул. Михайла Грушевського, 21 (вхід посередині – ГО “Спілка волонтерів Прикарпаття”). Але є обмеження щодо кількості: максимум можна передати 5 ящиків (до 100 кг). З продуктів – лише ті, що не псуються. Прошу приносити посилки до п’ятниці включно до 18 години. Користуйтеся цією нагодою. Адже цей спільний проект допомагає нашим військовим.
Телефон для контакту: 096 871 53 64.

☑️Зрозуміло, що наші військові сьогодні в пріоритеті, але також ми повинні й пам’ятати про наших людей «золотого віку». Сьогодні на виконкомі вже вчергове проголосували за виділення коштів для мешканців Івано-Франківської громади. Ще 289 людей віком 70+ отримали фінансові допомоги. А також 25 дітей військовослужбовців та 26 людей з інвалідністю 1 та 2 груп.
Щотижня голосуємо за надання соціальних виплат, бо заявок багато. Тому намагаємось допомагати всім, хто потребує!

Нагадую, що мешканці Івано-Франківської громади можуть подавати заявки на отримання грошової допомоги ПІСЛЯ ТОГО, як їм виповниться 70 та більше років. Ще в місті діє програма допомог для дітей військовослужбовців Івано-Франківської громади до дня народження (віком до 18 років) . Також допомогу від міста можуть отримати люди з інвалідністю І та ІІ груп.
Щоб отримати допомогу необхідно звернутися у ліцей №3 на вул. І. Франка в Івано-Франківську. Або ж в селах нашої громади – у ЦНАПи.

☑️Також хочу подякувати нашим містам-побратимам, які приймають наших дітей на оздоровлення. Невдовзі відправимо наступний заїзд діток. Їх буде приймати місто Рибнік. Це вже другий раз. А також місто Кошалін.

☑️Також дякую всім, хто підтримав ініціативу літніх таборів для дітей у нашій громаді. Зокрема, сьогодні побував в Чукалівці, де працює літній християнський дитячий табір. Організував його о. Любомир – настоятель храму Благовіщення Пречистої Діви Марії УГКЦ разом з сестрами-монахинями. Відвідують його понад пів сотні дітей. Тут для дітлахів активне дозвілля і зустрічі з друзями, цікаві ігри і тематичні заняття – все, щоб виховувати моральність і духовність у молодого покоління.

☑️З понеділка будемо алфальтувати вулицю Мазепи. Просимо вибачення за незручності. Сьогодні перекрили вулицю Мазепи в Івано-Франківську на ділянці від вул. Січових стрільців – Гординського. Про це повідомляли ще на початку тижня та визначили схему об‘їзду: https://bit.ly/3NZx4nQ
Зараз на цій дорозі піднімаємо люки та дощоприймальні решітки. проїзд по вулиці Гетьмана Мазепи на ділянці від вулиці Гординського до вулиці Січових Стрільців сьогодні буде перекрито з 9-ї до 17-ї години. Прошу поставитись з розумінням до тимчасових незручностей.

☑️Також заслуховували звіт про діяльність промислових підприємств в місті за перше півріччя. Обсяги реалізованої продукції, незважаючи на війну, зросли. Темп росту становить 100,4%. Найбільшу частку обсягів реалізації підприємств переробної промисловості складали підприємства машинобудування (36,9%) та з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (31,6%). Зріс на 64,9% обсяг реалізації продукції підприємств виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів.
На жаль, не всі підприємства можуть зараз працювати на повну. Для багатьох стало викликом порушення логістики постачання матеріалів та комплектуючих. А також брак кваліфікованих працівників. Проте, працюємо далі і віримо, що зможемо підняти темпи виробництва не лише на довоєнні показники, а й вище.

☑️Нагадаю, Івано-Франківськ радо приймає релокований бізнес. До нас переїхало більше 50 підприємств з гарячих точок. Вони не лише відновили виробництво, а й створюють робочі місця як для містян, так і для тимчасово переселених осіб.

☑️А ще зараз дуже важливо користуватись кожною можливістю, щоб підтримувати власний бізнес на плаву та наповнювати сімейний бюджет. В державі працює програма допомогти підприємцям. Дія видає гроші через проект єРобота. Як подати заявку – розповів на своїй сторінці: https://bit.ly/3AIOSQX

☑️Також протягом липня-серпня стараємось для наших дітей максимально проводити спортивні змагання, щоб у дітей було дитинство. І попри те, що війна триває, діти мають мати дозвілля. Організували для дітей турнір з міні-футболу на «Кубок міського голови 2022». Ганяли м’яча по полю діти 9-11 років сіл Івано-Франківської МТГ. Команди з Крихівців та Березівки будуть змагатися за головний трофей змагань.

☑️У ЦНАПах громади тепер можна отримати ще ряд послуг. Вже відновили прийом заяв на отримання таких адміністративних послуг як:
1. Реєстрація місця проживання;
2. Реєстрація місця перебування;
3. Реєстрація місця проживання дитини до 14 років;
4. Видача витягу з реєстру територіальної громади;
5. Зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання.
А також є можливість оформити витяг з реєстру територіальної громади на Порталі Дія (https://diia.gov.ua).
Кому актуальні ці послуги – звертайтеся до ЦНАПу. Телефони для довідок:
0342-75-01-19, 0342-75-20-41, 0342-75-20-61, 0991573911

☑️На завершення хочу попросити ще раз бути особливо уважними до повітряних тривог та реагувати на них. Трагічні події у Вінниці, Кременчуці показали, що ворог стріляє не тільки по військовій інфраструктурі, але й по торгових центрах, по центру міст. Тому будьмо особливо уважними! Допомагаймо нашим військовим.
Але це й не означає, що не треба впорядковувати місто. Навпаки ми маємо показувати, що українці набагато відрізняються ментально від ворогів, які хочуть нас сьогодні поневолити.

☑️І додам про ініціативу, яку пробують критикувати деякі медіа. Поруч з хмельницькими і вінницькими комунальниками, які вже відвідали Чернігів. Сьогодні 22 комунальники з Івано-Франківська поїхали допомогти у відновленні тих будинків, які там частково зруйновані. Тому хочу подякувати їм, які зголосилися та добровільно туди поїхали. Така співпраця між містами є дуже важлива.

Тримаймося! Віримо в нашу перемогу. Слава Україні!🇺🇦

 

 

11 липня
📽Оперативна інформація станом на 11 липня 2022 року
Дякуємо Богу та ЗСУ за спокій у громаді! Однак нам не варто втрачати пильність та обережність. Тому наголошую мешканцям Франківської громади, що небезпека нікуди не зникла. Тож треба бути обачними під час тривог і берегти себе та своїх близьких.

До справ у громаді:
☑️Сьогодні мав розмову з мером французького міста Ножан-сюр-Марн Жаком Мартеном Обговорили ситуацію в нашому місті, зокрема про вимушено переселених людей та допомогу, яка їм необхідна. Домовились про підготовку меддопомоги для наших бійців. А також очікуємо візиту Жака Мартена до нас.
Нагадаю, що 26 квітня місто Ножан-сюр-Марн передало Івано-Франківську гуманітарну допомогу: продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти, каремати та спальники, матраци, пледи, ковдри. І наразі формують новий вантаж. Вдячний за руку допомоги, адже зараз той час коли підтримка місту вкрай важлива. Надіємось, що це місто невдовзі стане побратимом Івано-Франківська.

☑️Також побував сьогодні у дитячій лікарні. Там оновили маніпуляційний кабінет коштом закладу. Добре, що лікарня зазнає таких позитивних змін. Розпочали ці роботи ще до війни.
Щодо медичної реформи, я ставлюсь негативно, тому що це призведе знов до скорочення кількості медиків. Прикро, адже коли епідемія, медики потрібні – держава йде назустріч. А коли потрібно давати допомогу – приймаються закони, які призведуть до скорочення кількості медичних працівників. Тому в контексті цієї реформи докладаємо зусиль, щоб був пацієнт, бо за пацієнтом будуть далі йти кошти. І важливо, щоб медичні заклади мали належні умови та мали пацієнтів. Добре, що в нашій дитячій лікарні вдалося відремонтувати цей кабінет в такий складний час. А загалом, раніше, дитяча лікарня зазнала значних змін: це і відремонтоване приймальне відділення, і їдальня у соматичному відділенні, оновлене інфекційне відділення грудного вигодовування та хол, катамнестичний кабінет. Також скоро розпочнеться ремонт за проектом АЛЬТЕРА. За грантові кошти в рамках співпраці Румунія-Україна тут відремонтують 1 поверх, діагностичні кабінети, де проходить реабілітація, спортивна зала, ліфти.

☑️Також вчора завітав привітати релігійну громаду церкви Всіх Святих Українського Народу, що на вул. Українських Декабристів. Було храмове свято. А ще – святкування 10-тиріччя від заснування парафії! Також відбулось освячення оновленого приміщення катехитичної школи. Дуже важливо в місті мати такі живі парафії. Місто і цей район змінюється з кожним роком!

☑️На осінь готуємо нововведення в освіті. Цифровізація йде до закладів освіти. З вересня – у всіх школах плануємо запровадити онлайн журнали та щоденники. Це звільнить вчителів від надлишкової паперової роботи і дозволить заощадити на закупівлі журналів. Учні зможуть отримувати інформацію про власні оцінки і домашні завдання. А батьки зможуть слідкувати за успішністю у навчання своїх дітей. Для зручності користування буде мобільний додаток. Тому незалежно від того, чи буде навчання онлайн чи офлайн – плануємо таке нововведення.

☑️Нагадаю, що для допомоги підприємцям, які в умовах війни вимушені перемістити свій бізнес, працює спеціальний сайт: https://www.savebusinessnow.if.ua/ Він допомагає вирішити питання з переміщенням. Новий бізнес дає нові робочі місця. Головне наше завдання – це забезпечити економічний розвиток громади і держави. Наше місто обирають підприємці для релокації різних сфер. Вже більше як півсотні підприємств переїхали до нас, ще кілька десятків розглядають Івано-Франківськ і в процесі переїзду. Ми відкриті і раді новим починанням на території громади. Адже це податки, це робочі місця. А також закликаю всіх представників Івано-Франківської бізнес-спільноти вчасно сплачувати податки.

☑️До слова про робочі місця. Хочу наголосити, що міський центр зайнятості регулярно подає перелік вільних вакансій. Я також їх публікую на сторінці, на офіційному сайті міста. Тому телефонуйте: (0342) 51-10-47, (0342)54-70-47.

☑️В суботу в Івано-Франківську відбулися благодійні легкоатлетичні старти на підтримку Збройних сил України. Дякую всім за небайдужість та участь! Наближаємо перемогу разом!

☑️А в п’ятницю, 8 липня, у Микитинцях відбувся перший попередній етап турніру з міні-футболу серед дітей 9-11 років сіл Івано-Франківської громади, який організував міський центр “Спорт для всіх”. У першому турі змагались: Микитинці, Угорники та Хриплин. Перемогу здобули дітки з Хриплина! Друге місце за Микитинцями, а третє в Угорників. Наступний відбірковий тур 11 липня на майданчику зі штучним покриттям в селі Крихівці. А фінал проведемо 15 липня в Івано-Франківську.

☑️Незважаючи на погоду, наші виробники виходять на ярмарок кожного разу. Щоп’ятниці та щосуботи франківський крафтовий ярмарок розгортається на вул. Вітовського. Важливо підтримувати локальний бізнес. Тож приходьте купувати продукцію місцевих виробників. Тут можете знайти сири, меди, різноманітні ягоди та ще багато смакоти. Ярмарок розпочинає роботу з 10-ї години.

☑️Вчора, в неділю, завітав на відкриття пасіки “Бджільництво” в нашій громаді, у с. Камінне. Вітання та подяка о. Богдану. Бджільництво для українців надзвичайно важливе. Відомо, що Україна – одна з лідерів у світі з обсягів виробництва меду! Хочу, щоб на цю пасіку їздили дітки з усієї нашої громади та подивились на цей процес «вживу». Адже це так само наші традиції. А більшість діток може і не знає, як виглядають вулики!

☑️Не забуваймо, що війна триває і наші захисники потребують допомоги. Щотижня ми відправляємо посилки для військових на фронт. Для цього в Івано-Франківську працює логістичний центр. Кожного тижня анонсуватимемо, на який напрям будуть відправлятись посилки. Якщо у вас є родичі чи друзі, які служать – можна передавати на вул. Михайла Грушевського, 21 (вхід посередині – ГО “Спілка волонтерів Прикарпаття”). Максимум можна передати 5 ящиків (до 100 кг). Із продуктів – лише ті, що не псуються. Цього тижня збір на Донецький та Харківський напрямки. Детальніше – за телефоном: 096 871 53 64.

☑️Також продовжує діяти Благодійний фонд міста «Мій Івано-Франківськ». Рахунки для донатів знайдете на моїй сторінці (за посиланням: https://cutt.ly/8HQHt06) Хочу сказати, що нам дуже важливо надалі допомагати нашим військовим. Адже там завжди є потреби. Усі кошти ми спрямовуємо на допомогу українським захисникам. Залежно від запиту військових ми можемо допомагати нашим захисникам у закупівлі амуніції, розхідних матеріалів, теплові зорів, генераторів та транспорту.

Допомагаймо разом нашим воїнам щодня наближати перемогу. Будьмо сильні та єдині. Слава Україні! Героям Слава!🇺🇦

 

8липня
📽Оперативна інформація станом на 8 липня 2022 року
➡Не втомлюємось дякувати Богу та нашим захисникам за спокійну ніч. Пам’ятаймо, хто тримає наше небо і береже наш спокій. Але закликаю всіх бути максимально обачними. Бачимо, що ворог намагається посіяти паніку – наше завдання не піддаватися йому і реагувати на повітряні тривоги!

➡На жаль, наша громада продовжує нести втрати. Вчора, 7 липня, провели в останню дорогу двох героїв, які віддали своє життя за Україну. Попрощались із Петром Кіршаком. Він колишній працівник Івано-Франківської міської ради, (раніше працював водієм). А також поховали воїна з Івано-Франківська – Олександра Ревенка. Вічна пам’ять Героям та щире співчуття рідним!🕯 Кожна смерть – це непоправна втрата! Пам’ятаємо і помстимося!

💬Кілька слів про справи у громаді:
☑️Сьогодні традиційно провели «чорну п’ятницю». Побували в мікрорайоні Опришівці. Перевіряли благоустрій, дорогу до кладовища. Намітили певну роботу, яку маємо зробити в цьому мікрорайоні.

☑️Вже другий автобус повіз дітей військовослужбовців на оздоровлення за кордон. Цього разу – в Ополє (Польща). Це діти пільгових категорій. Зокрема, з сімей, в яких хтось з батьків загинув на війні; з числа учасників бойових дій; а також з числа внутрішньо переміщених осіб, батьки яких зараз беруть участь в бойових діях. Хочеться, звісно, щоб якомога більше українських діток змогли відпочити у спокійних умовах. А наразі дякуємо нашим міжнародним партнерам за цю можливість! Протягом літа зможуть оздоровитися 350 дітей. Як зареєструвати дитину на поїздку читайте на моєму сайті: https://www.oper-info.if.ua/posts/69

☑️Проводимо лагідну «бандеризацію». Маємо в Івано-Франківську гарний патріотичний табір. Відвідувати його можуть всі охочі: і школярі, і дорослі. Тут Центр патріотичного виховання учнівської молоді ім. Степана Бандери розвінчує міфи про того, кого знає весь світ і до смерті боїться наш ворог – Степана Бандеру. А ще в програмі навчання: історичні студії, майстер-класи, літературні читання, акторська майстерність та ін. Встигніть записатися. Детальніше тут: https://bit.ly/3o0EUTP

☑️А в суботу, 9 липня, Центр туризму та краєзнавства Івано-Франківської міської ради запрошує усіх бажаючих на тренувальну мандрівку Вовчинецькими пагорбами. Там проведуть майстер-клас з техніки пішохідного туризму. Розкажуть як пакувати наплічника, про вибір маршруту, розпалювання багаття, елементи орієнтування, поведінка в поході, в’язання вузлів та інше. Телефон для координації: 068 631 3734 (Ірина Мирославівна), 0972139224 (Роман Лесюк).

☑️До нас переїжджає бізнес. Ми радо приймаємо його у своєму місті. Вже 52 підприємства не лише знайшли у нас прихисток, а відновили виробництво та створили робочі місця як для місцевих, так і для вимушених переселенців. От одне із найбільших в Україні підприємств з виробництва мідних кабелів із Запоріжжя взяло на роботу 15 франківців. А в майбутньому планує розширити виробництво на 300-350 робочих місць.
Івано-Франківськ став надійним прихистком для понад 10 тисяч працівників галузі ІТ, а ще ряду підприємців з пошиття одягу, ремонту взуття, виробництва меблів тощо. Нагадаю – щоб полегшити переїзд працює платформа 👉 https://www.savebusinessnow.if.ua/ 👈 204 підприємства відгукнулися і надали свої пропозиції на цю платформу. Тож якщо ваш бізнес ще в роздумах щодо переїзду – не вагайтеся. Франківськ чекає.

☑️ Зима не за горами. Наступний опалювальний сезон може бути проблематичним, зважаючи на війну. Тому дива не буде. Розуміємо, що самостійно перейти на індивідуальне опалення не кожному під силу. Так як проблема зі СТЕКом не вирішилась, споживачі котельні з вулиці Індустріальної, 34 можуть отримати до 13 тисяч гривень на встановлення котла (газового чи електричного – на вибір). Щоб отримати гроші – потрібно звернутись із заявою до будь-якого з підрозділів ЦНАПу. Перелік необхідних документів є на моєму сайті: https://bit.ly/3IsMOi8

☑️Вчора на виконкомі вчергове прийняли рішення про грошові виплати для франківців пільгових категорій. Тож ще 377 людей «золотого віку» 70+, 32 дітей військовослужбовців та 41 людина з інвалідністю 1 та 2 груп отримали гроші. Нагадую, мешканці Івано-Франківської громади можуть подавати заявки на отримання грошової допомоги ПІСЛЯ ТОГО, як їм виповниться 70 та більше років. Ще допомогу до дня народження можуть отримати діти військовослужбовців Івано-Франківської громади (віком до 18 років). Також кошти від міста можуть отримати люди з інвалідністю І та ІІ груп.
Щоб отримати допомогу необхідно звернутися у ліцей №3 на вул. І. Франка в Івано-Франківську. Або ж в селах нашої громади – у ЦНАПи. Детальніше: https://bit.ly/3Imy58r

☑️Не забуваймо! Війна триває і наші захисники потребують допомоги. Щотижня ми відправляємо посилки для військових на фронт. Для цього в Івано-Франківську працює логістичний центр. Кожного тижня анонсуватимемо, на який напрям їхатимуть посилки. Якщо у вас є родичі чи друзі, які служать – можна передавати на вул. Михайла Грушевського, 21 (вхід посередині – ГО “Спілка волонтерів Прикарпаття”). Максимум можна передати 5 ящиків (до 100 кг). Із продуктів – лише ті, що не псуються. Детальніше – за телефоном: 096 871 53 64.

☑️Також працює БФ «Моє місто Івано-Франківськ», куди можна надсилати кошти для допомоги військовим. За запитом із військових частин кошти фонду йдуть на необхідне: від розхідних матеріалів до амуніції та тепловізорів. На жаль, війна триває, а запаси вичерпуються. Тому важливо не зупиняти допомогу нашим захисникам. Постійно звітуємо про ту допомогу, яка надходить.

РЕКВІЗИТИ:
💳 (гривні)
БО БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД МОЄ МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
ЄДРПОУ 44028580
АТ КБ “Приватбанк”
№ UA273366770000026003052570586

💳 (долар)
БФ МОЄ МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК БО
IBAN UA953366770000026009052589140
JSC CB “PRIVATBANK” 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT PBANUA2X

💳 (євро)
БФ МОЄ МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК БО
IBAN UA 693366770000026007052561740
JSC CB “PRIVATBANK” 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT PBANUA2X

💳 (злоті)
БФ МОЄ МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК БО
IBAN UA753366770000026003052564387
JSC CB “PRIVATBANK” 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT PBANUA2X

💳 (фунти стерлінгів)
БФ МОЄ МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК БО
IBAN UA303366770000026002052560575
JSC CB “PRIVATBANK” 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT PBANUA2X

Віримо в нашу перемогу! Слава Україні! 🇺🇦

 

5 липня
📽Оперативна нарада станом на 5 липня 2022 року
➡️Насамперед дякуємо Богу та ЗСУ за спокійний Івано-Франківськ. Однак всіх прошу бути максимально уважними, адже сьогодні немає безпечного міста. Тому наголошую, що необхідно реагувати на сигнали тривоги та дбати про свою безпеку.
🕯На жаль, наша громада продовжує нести втрати. Вчора та сьогодні відбулись поховання Героїв. Вчора провели в останню дорогу Максима Руденюка, Сергія Батюка, Ігоря Ходака на Алеї Слави у Чукалівці та Ігоря Мазуркевича у Вовчинці. Сьогодні попрощалися з Ігорем Коропецьким та Андрієм Біжиком. Завтра відбудуться поховання Тараса Микицея та Михайла Неспяка. На жаль всі вони загинули на Донецько-Луганському напрямі.
➡️Бачимо, що війна не зупиняється. Бої йдуть активно. Тому особливо в цих місцях особливо потребують оновлення матеріальної комплектації. Цього тижня наш Логістичний центр відправлятиме посилки для військових у цьому напрямку. Перші посилки вже в місці призначення, що були в Запорізькому напрямку. Якщо у вас є родичі чи друзі, що служать на Донецько-Луганському напрямку– можна передавати на вул. Михайла Грушевського, 21 (вхід посередині – ГО “Спілка волонтерів Прикарпаття”). Максимум можна передати 5 ящиків (до 100 кг). Із продуктів – лише ті, що не псуються. ☎Детальніше – за телефоном: 0968715364
➡️Також сьогодні відбулась оперативна нарада. Обговорювали життєдіяльність міста. Говорили про експлуатацію ліфтів, роботу світлофорів, перехід на індивідуальне опалення. На жаль, проблеми з мікрорайоном колишнього СТЕКу нікуди не ділась. Дякую мешканцям будинків, які приймають рішення про перехід на індивідуальне опалення. Цьогоріч надали дозволи на відключення для 8 житлових будинків, з них 4 від Індустріальної, 34. І цьогоріч вже відключились 9 житлових будинків. А також надали дозволи на відключення для 93 нежитлових приміщень.
📎Нагадаю, що на підтримку для переходу на індивідуальне опалення місто надає матеріальну допомогу для пільгових категорій населення.
📎 А ще франківці, які отримували тепло від котельні на Індустріальній (колишній СТЕК, – ред.) можуть отримати з міського бюджету до 13000 гривень для часткового відшкодування вартості котла. Заяви та необхідний пакет документів треба подавати у центральний ЦНАП. Телефони для довідок: 0342-75-01-19, 0342-75-20-41, 0342-75-20-61, 0991573911. Виплату одноразових допомог будуть проводити згідно поданих заяв та сформованих списків Департаментом соціальної політики виконкому міської ради впродовж 2022 року. Детальніше за посиланням: https://cutt.ly/eK64hlZ
Таким чином ми сприяємо переходу на індивідуальне опалення.
➡️В суботу відправили перший автобус із дітками пільгових категорій на відпочинок та оздоровлення до Рибніка (Польща). Першим рейсом рушили 45 дітей, батьки яких є учасниками бойових дій. Впродовж літа загалом 350 дітей зможуть без тривог відпочити в таборах міст-побратимів Івано-Франківська в Польщі та Румунії. Дякуємо за цю можливість нашим містам-партнерам.
➡️Для тих, хто шукає роботу, Центр зайнятості виклав список вакансій. Станом на 1 липня було 363 вакансії, багато різних спеціальностей, тож телефонуйте та дізнавайтеся: (0342) 51-10-47, (0342)54-70-47. Список вакансій є на сайті міста: https://bit.ly/3ygzBnB
➡️Сьогодні відбулась пресконференція за участю представників релокованого бізнесу. Ми маємо сьогодні ряд підприємств, які обрали саме наше місто для продовження своєї роботи. Івано-Франківськ став надійним прихистком для понад 10 тисяч працівників галузі ІТ, а ще до нас переїхав один із найбільших заводів виробництва кольорових металів, виробництва мідного кабелю, а ще ряд дрібніших підприємців з пошиття одягу, ремонту взуття, виробництва меблів тощо. Загалом 53 підприємства уже переїхали до нашого міста. В основному з Києва, Харкова, Херсону, Запоріжжя, Сум, Донеччини. Загалом маємо 119 заявок. Дякуємо громадам області, які активно включаються в цю роботу.
➡️Також хочу подякувати франківчанці Соломії Ткачівській, яка в черговий раз стала найкращою танцівницею світу на цьогорічному світовому чемпіонаті з сучасного танцю. Дякуємо за талановите представлення України та Івано-Франківська. Вітаємо і пишаємося здобутою перемогою!
➡️Нагадаю, що працює БФ «Моє місто Івано-Франківськ», куди можна скидати кошти для допомоги військовим. Цього тижня зосередились на закупівлі декількох вантажних бусів, які передамо військовим. За запитом із військових частин кошти фонду йдуть на необхідне: від розхідних матеріалів до амуніції та тепловізорів. На жаль, війна триває, а запаси вичерпуються. Тому важливо не зупиняти допомогу нашим захисникам. Майже щодня передаємо допомогу, про що інформую на своїй сторінці.
Бажаю всім нам перемоги! Підтримуймо одне одного. Слава Україні!🇺🇦

1 липня
Дякуємо Богу і Збройним силам України за мирне небо над Івано-Франківськом. Дуже прошу всіх реагувати на повітряні тривоги, бо ворог хоче посіяти паніку і показати, що будь-яке місто сьогодні може бути обстріляне.

◼ На жаль, наша громада продовжує нести втрати. Захищаючи рідну землю на московсько-українській війні загинув воїн з Івано-Франківщини Андрій Калин. Герой поліг у бою поблизу Підлісного Луганської області. Вчора його провели в останню путь та поховали у селі Клузів. Вічна пам’ять! Щирі співчуття рідним та близьким!

◼ Вчора у Франківську вшанували дві величні дати. 81-у річницю проголошення Акта відновлення Української Держави. А також 115-ту річницю від дня народження Романа Шухевича.

Ви знаєте, що у нас є вулиця Романа Шухевича. Ми пам’ятаємо, як нелегко виборювали наші Герої право на незалежну державу… Наше покоління продовжує цю Визвольну боротьбу. Московсько-українська війна триває. Сьогодні вже новітні герої продовжують боротись в лавах Збройних сил України, добровольчих формувань, батальйонів…

◼ Також відбулась значима подія. Вчора разом з міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком відкрили в Івано-Франківську центр «ЯМаріуполь». Це ініціатива Маріупольської міської ради, підтримана міжнародними організаціями. В Івано-Франківську є близько трьох тисяч маріупольців. Розуміємо, що маріупольці, на жаль, найближчим часом не зможуть повернутися до свого міста. Тому спілкуємось і намагаємось допомагати. Центр працюватиме на вул. Грушевського, 22а з понеділка по суботу з 09:00 по 18:00 год.
Детальніше читайте тут: https://bit.ly/3yyePS1

◼ Також вчора відбувся черговий виконком. Зокрема, проголосували за виділення чергової фінансової допомоги. Ще 404 франківців «золотого віку» отримають допомогу.
А також 29 дітей військовослужбовців та 66 людей з інвалідністю 1 та 2 груп. Заявок багато. Тому намагаємось допомагати всім, хто потребує!
Нагадую, що мешканці Івано-Франківської громади можуть подавати заявки на отримання грошової допомоги ПІСЛЯ ТОГО, як їм виповниться 70 та більше років. Ще в місті діє програма допомог для дітей військовослужбовців Івано-Франківської громади до дня народження (віком до 18 років). Також допомогу від міста можуть отримати люди з інвалідністю І та ІІ груп.
Щоб отримати допомогу необхідно звернутися у ліцей №3 на вул. І. Франка в Івано-Франківську. Або ж в селах нашої громади – у ЦНАПи.

◼ Також приємна новина для жителів села Драгомирчани. 55 маршрут курсуватиме до села Відреагували на звернення мешканців села та пішли на зустріч громаді.
Увага❗ 55 маршрут їхатиме в Драгомирчани ПІСЛЯ 19:00! А у вихідні – після 17:00.
Працюємо в напрямку громадського транспорту, хоч і не так, як би хотілося. Зараз маємо виходити з того, що маємо. Просимо з розумінням поставитись. Адже, близько 10 одиниць громадського транспорту зараз задіяні для інших потреб. Тому мусимо пристосовуватись.

◼ Також хочу нагадати про нашу ініціативу з ГО “Спілка волонтерів Прикарпаття” – Логістичний центр з відправки вантажів у гарячі точки. Відправка – щотижня. Вже перший волонтерський маршрут в дорозі в Запорізькому напрямку. Про наступний маршрут повідомлю згодом.
Посилки, які ви хочете передати для своїх друзів чи родичів, приносьте на вул. Михайла Грушевського, 21 (вхід посередині – ГО “Спілка волонтерів Прикарпаття”). Максимум можна передати 5 ящиків (до 100 кг). Із продуктів – лише ті, що не псуються.
☎Детальніше – за телефоном: 0968715364
Хочу особливо подякувати за взаємодію з різними волонтерськими організаціями🤝. Багато вже вдалось зробити навіть за цей тиждень для наших військових. Тому дякую всім, хто займається волонтерською працею.

◼ Ще раз дякую Богові та Збройним силам України. Все буде добре! Все буде Україна!

Джерело: Міський голова Івано-Франківська, Руслан Марцінків